agenda
 • di, 22 06 2021

  workshop drumtastic

 • di, 22 06 2021

  MR vergadering

 • wo, 23 06 2021

  workshop drumtastic

 • ma, 28 06 2021

  Streetwise


controle

Controles

Op Het Mozaïek worden alle kinderen elke woensdag na een lange vakantie door minimaal 2 luizenouders per groep gecontroleerd op neten en luizen.

Het is voor de luizenouders prettig als u op deze dag niet/nauwelijks gel/haarlak e.d. in het haar van uw kind doet en geen ingewikkelde kapsels met speldjes en staarten bij uw dochter(s). Wilt u deze data svp in uw agenda noteren? U vindt deze data ook terug in de digitale nieuwsbrief van Het Mozaïek als reminder.

Worden er in een groep neten of luizen geconstateerd dan ontvangen alle ouders van deze groep dezelfde dag per mail een melding hiervan. De ouders van het kind waar neten/luizen zijn gevonden, worden telefonisch door het MT op de hoogte gebracht. In dit geval wordt u dringend verzocht dezelfde middag antiluizenmiddelen aan te schaffen en met de behandeling te starten. Het is verstandig om pas weer een speelafspraak te plannen als uw kind de behandeling heeft ondergaan. Hou op de luizencontroledagen dus svp goed uw mailbox en telefoon in de gaten!

In het geval van neten/luizen in een groep wordt er door de leerkracht op het klaslokaal een A4-poster opgehangen waarop de melding wordt gemaakt: Er is hoofdluis in de groep. De kinderen uit de bewuste groep zullen door de leerkracht ook op de gevonden neten/luizen worden gewezen, dus vraag uw kind er svp naar aan het eind van de luizencontroledag.

Afspraak is dat er door de luizencontroleurs en leerkracht niet wordt gecommuniceerd welke kinderen neten/luizen hebben. Zo willen we voorkomen dat er vervelend wordt gereageerd op het bewuste kind. Wilt u er svp ook goed op letten dat uw kind vriendjes/vriendinnetjes met neten/luizen als normaal behandelt? U kunt ze vertellen dat luizen/neten juist het meeste voorkomen bij kinderen met schoon haar…

Als er neten/luizen in de groep van uw kind zijn gevonden, verzoeken wij u dringend uw kind hierop frequent te controleren, preventief te gaan kammen en eventueel te behandelen met een antihoofdluismiddel. Mocht u op een bepaald moment neten/luizen bij uw kind vinden, geef dit dan svp gelijk door aan de leerkracht en de luizencoördinator. Een snelle melding kan verdere verspreiding voorkomen!

Zijn er bij uw kind neten/luizen geconstateerd dan gaan wij er vanuit dat u dezelfde dag uw kind behandelt met een antihoofdluismiddel en 2 weken lang 2 maal per dag uw kind kamt met een speciale fijntandige luizenkam. Daarnaast geeft u de tweede behandeling met het antihoofdluismiddel op het moment zoals in de bijsluiter beschreven staat. Als school zullen wij u na constatering niet vragen om uw kind direct van school op te komen halen, want dit kan erg vervelend voor het kind overkomen.

Uw kinderopvanglocatie zal het op prijs stellen als u ze ervan op de hoogte stelt dat uw kind tegen luizen behandeld wordt.

Zie meer toelichting onder de button: Behandeling.

Her controle

Twee weken na constatering van de neten/luizen vindt er een her controle plaats.

Worden er geen neten/luizen meer gevonden, dan wordt er op het klaslokaal op een poster gemeld: Hoera, geen luizen!

Worden er weer neten/luizen gevonden, dan worden alle ouders hiervan weer per mail op de hoogte gesteld. De ouders van de kinderen waarbij neten/luizen zijn gevonden, wordt telefonisch benaderd. Na twee weken vindt er dan weer een her controle plaats, net zolang dat de groep luis/neetvrij is.

Uiteraard zal de leerkracht de kinderen van de groep op de hoogte stellen.

Worden er bij een kind 3x achter elkaar neten/luizen geconstateerd, dan zal de schoolleiding (in samenspraak met de GDD) met de ouders bespreken hoe nu verder te gaan om het ongemak zsm uit de wereld te helpen. Voor het kind is het namelijk erg vervelend om meermalen achter elkaar eruit gepikt te worden bij de luizencontrole.

Het Mozaiek
Vroonhoevelaan 10-12
2408 ST Alphen a/d Rijn
T 0172 - 497704
hetmozaiek@scopescholen.nlSCOPE scholengroep© 2015 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders