agenda
 • di, 22 06 2021

  workshop drumtastic

 • di, 22 06 2021

  MR vergadering

 • wo, 23 06 2021

  workshop drumtastic

 • ma, 28 06 2021

  Streetwise


ict

Privacywetgeving (AVG)

Het zal niemand zijn ontgaan, vanaf 25 mei 2018 geldt er één Europese privacywet, de “Algemene Verordening Gegevensbescherming”, ook wel AVG genoemd. Deze vervangt de huidige Nederlandse wet en geldt voor alle organisaties, waaronder ook scholen. Achter de schermen zijn we binnen SCOPE bezig geweest om hieraan te voldoen.

 

Vijf vuistregels

Iedereen moet erop kunnen vertrouwen dat er altijd zorgvuldig met zijn of haar gegevens wordt omgegaan. Binnen SCOPE houden we ons daarom aan de vijf vuistregels die voor het omgaan met persoonsgegevens gelden:

1.    We gebruiken alleen gegevens als we daar een duidelijk doel voor hebben (bijvoorbeeld het geven van onderwijs) en ook alleen voor dat doel.

2.    We gebruiken gegevens alleen als we een grondslag hebben, dat betekent dat het ook mag. Veel gegevens gebruiken we vanuit de wettelijke taken die we hebben, anders vragen we vooraf toestemming aan de betrokkenen.

3.    We vragen en gebruiken geen gegevens die we niet nodig hebben.

4.    We zijn transparant over de rechten die betrokkenen hebben en zorgen dat zij ook kunnen vinden welke gegevens we gebruiken en met wie we gegevens uitwisselen. Wanneer we andere organisaties gegevens laten verwerken leggen we dit ook vast in een verwerkersovereenkomst.

5.    We zorgen ervoor dat de gegevens die we gebruiken kloppen en dat alleen degenen die toegang nodig hebben erbij kunnen.

Protocol Sociale Media SCOPE

Gedragscode ICT-middelen SCOPE-medewerkers

Gedragscode ICT-middelen SCOPE-leerlingen

Toestemming voor foto’s/filmpjes

Het Mozaiek
Vroonhoevelaan 10-12
2408 ST Alphen a/d Rijn
T 0172 - 497704
hetmozaiek@scopescholen.nlSCOPE scholengroep© 2015 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders