agenda
 • ma, 03 05 2021 - vr, 14 05 2021 | 

  Meivakantie

 • ma, 03 05 2021 - vr, 14 05 2021 | 

  Meivakantie


startende kleuter

Welkom op het mozaïek.

In het begin is het voor kinderen vaak erg wennen . Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal of op het kinderdagverblijf.
Op onze website heeft u al veel over onze school kunnen lezen. Omdat we zo duidelijk mogelijk willen zijn, melden we u sommige zaken nogmaals. Ook melden we enkele nieuwe praktische zaken.
We wensen u en uw kind een fijne tijd toe op het Mozaïek.

Team pcb het Mozaïek

Voor aanvang van de school
Het is fijn als de kinderen voordat ze de klas inkomen al naar het toilet zijn geweest(thuis of op school). We gaan er vanuit dat de kinderen zindelijk zijn.

Aanvang school

 • De school begint ’s morgens om 8.30 uur en om 14.30 uur zijn de kinderen buiten.
 • Op woensdag duurt de ochtend van 8.30 uur tot 11.30 uur.
 • De kinderen mogen 10 minuten voor schooltijd binnen gebracht worden. Wilt u zelf buiten de kring blijven. Zodat we zicht op de kinderen hebben. Graag een kort afscheid in de klas, zwaaien bij het raam hoeft dan niet. We kunnen dan meteen starten.

Kinderwagens
Als u een kinderwagen bij u heeft, laat u deze dan in de grote hal bij de speelzaal staan? Onze gangen raken anders verstopt.

Kapstok
Elk kind kan de jas aan de kapstok hangen. Wanneer een kind een tas bij zich heeft, kan die in de bak onder de kapstok.

Ophalen van de kinderen
Wanneer u uw kind op komt halen is het handig als u een vaste wachtplaats afspreekt met uw kind. Als er geen ophaler is, wacht het kind bij de juf.

Dagactiviteiten
Aan de dagritmekaarten die in de klas hangen, kunnen de kinderen zien wat we dat dagdeel gaan doen. Ook in de winter wordt buiten gespeeld. Houd hierbij rekening met de kleding van uw kind.

Ouderhulp op woensdag
Op een aantal woensdagen werken we met de zogenaamde “wisselwoensdag-activiteiten”.
De activiteiten bestaan uit:

 • Eigen speelgoed meenemen
 • Voorlezen door ouders
 • Gezelschapsspelletjes met ouders
 • Poppenkast met leerkrachten.

De wisselwoensdag-activiteit hangt op het raam bij de kleuterlokalen, zodat u kunt zien wat de komende woensdag aan de beurt is.

Tussendoortje
’s Morgens eten en drinken we iets. Het is de bedoeling dat de kinderen 1 keer drinken meenemen.(beker of een pakje) en 1 ding om te eten. We gaan er vanuit dat wat ze meekrijgen ook op eten of drinken.

Dit nemen ze mee de klas in en zetten het op de afgesproken plaats. Zet de naam van uw kind op de beker en/ of bakje. Op woensdag is het fruitdag, dan nemen alle kinderen fruit mee.

Gymschoenen
Ieder kind hoort gymschoenen (zonder veters) op school te hebben. Graag in een tasje en het is verstandig op de tas en beide schoenen de naam van uw kind te zetten.

Niet naar school?

 • Wilt u bij afwezigheid van uw kind altijd even bellen? (tussen 8.00 en 8.15 uur)
 • Extra vrij vragen moet formeel bij de directie
 • In het begin kan uw kind erg moe zijn van school. Dan kan het verstandig zijn dat uw kind ’s middags thuis blijft.

Jarig kind
De kinderen nemen meestal afscheid van de peuterspeelzaal/kinderdagverblijf en trakteren daar gelijk voor hun verjaardag. Ze trakteren niet op het Mozaïek als ze net op school zijn. Dit doen ze pas als ze 5 jaar worden.

Mededelingen
Op het raam naast de deur van elk lokaal staan mededelingen en oproepen. Soms hebben we uw inzet nodig, soms zoeken we materialen. Ook komt er tweewekelijks een nieuwsbrief per mail.  Alle klassen hebben een Parroraccount, hier kunt u onze belevenissen volgen.

Zonnig weer?
Als het erg zonnig is, wilt u uw kind dan alvast thuis goed insmeren?

Zelfredzaamheid
We proberen zoveel mogelijk de zelfredzaamheid van de kinderen te bevorderen en te stimuleren.
Hierbij hebben we uw hulp natuurlijk nodig. Enige aandacht en oefening thuis is meestal voldoende om e.e.a. aan te leren.
We hopen daarom dat de kinderen als ze op school komen;

 • Zichzelf zoveel mogelijk kunnen aan en uitkleden
 • Zelf hun jassen en schoenen kunnen aan – en uittrekken(we helpen ze natuurlijk als ze het een keer niet lukt)
 • Er wordt verwacht dat de kinderen zindelijk zijn en zelf(op tijd) naar het toilet gaan en zich hier zelf kunnen redden. Er zijn duidelijke regels afgesproken. Jongens gaan tijdens het plassen gewoon zitten op de wc-bril en na het wc-bezoek moeten handen gewassen worden.

Informatieavond
Aan het begin van het schooljaar is er een informatieavond. Indien uw kind in een groep komt die later in het schooljaar start, is er vaak na enkele maanden ook nog een informatieavond. Informatie groepen 1 en 2 – 2020 2021

Vragen?
Een korte mededeling bij het brengen van uw kind kan altijd, maar als u iets wilt bespreken, wilt u dan een afspraak maken? Er ligt ook een notitieboekje in de klas waar u een korte mededeling kunt noteren.

Het Mozaiek
Vroonhoevelaan 10-12
2408 ST Alphen a/d Rijn
T 0172 - 497704
hetmozaiek@scopescholen.nlSCOPE scholengroep© 2015 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders